Σαν δέσμη από τριαντάφυλλα2024-10-24T10:40:35+03:00

Σαν δέσμη από τριαντάφυλλα

Μια θεωρητική και πρακτική προσέγγιση
του Καρυωτάκη στην τάξη

Κόστος Συμμετοχής

30€

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς-φιλολόγους, δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, οι οποίοι θέλουν να ενημερωθούν για τις επιστημονικές εξελίξεις σε θέματα μεθοδολογίας της διδασκαλίας του ποιήματος, να επικαιροποιήσουν και να συμπληρώσουν τις γνώσεις τους, αλλά και να εμπλουτίσουν τις διδακτικές τους δεξιότητες, εφαρμόζοντας σύγχρονες τεχνικές μάθησης και διδασκαλίας. Απευθύνεται, επίσης, σε νέους πτυχιούχους τμημάτων φιλολογικής κατάρτισης, οι οποίοι αναζητούν ιδέες και προτάσεις για τη σωστή διαχείριση του διδακτικού υλικού και τον αποτελεσματικό σχεδιασμό του μαθήματός τους.

Θεματικοί άξονες σεμιναρίου:

1. Θεωρητική τεκμηρίωση του διδακτικού σχεδιασμού του ποιήματος

  • Γενικά χαρακτηριστικά (ορισμός ποίησης, η διδακτική της ποίησης διαχρονικά, είδη ποίησης, διαφορές παραδοσιακής και νεωτερικής ποίησης, οι ιδιαιτερότητες της διδασκαλίας του ποιήματος, οι προκλήσεις της διδακτικής πράξης)
  • Ο διδακτικός σχεδιασμός ως προδιαγραφή και ως ανταπόκριση
  • Ο τεχνικός ορθολογισμός στη διδακτική πράξη (λέξεις-κλειδιά: Γενικός Σκοπός, Ειδικοί Στόχοι, η Αφόρμηση και τα είδη της, Νέα Γνώση, Ανακεφαλαίωση, Αξιολόγηση/Ανάθεση Εργασίας)
  • Παραδοχές και Αμφισβήτηση του τεχνικού μοντέλου
  • Ο κονστρουκτιβισμός στη διδακτική πράξη (λέξεις-κλειδιά: συνεργατικότητα, αλληλεπίδραση, διερεύνηση, ανακάλυψη, οικοδόμηση)
  • Παραδοχές του κονστρουκτιβιστικού μοντέλου
  • Τα παράλληλα κείμενα στον διδακτικό σχεδιασμό
  • Προϋποθέσεις για την ερμηνεία του ποιήματος
  • Ο διδακτικός σχεδιασμός του ποιήματος (λέξεις-κλειδιά: Όλο – Μέρη – Όλο, πρώτη θεώρηση – μεθοδική επεξεργασία – ανασύνθεση)

2. Πρακτική εφαρμογή

  • Μια πρόταση διδασκαλίας του ποιήματος του Κ. Καρυωτάκη “Σαν δέσμη από τριαντάφυλλα”, με βάση τη δομή των σχεδίων μαθήματος

Κόστος Συμμετοχής

30€

Σεμινάριο Έκθεσης

Επιλέγοντας το Φilhub, επιλέγετε μια πλατφόρμα που φροντίζει για την πρόοδό σας και την επιτυχία σας. Ενώνοντας την εμπειρία και το πάθος των φιλολόγων με τη δίψα για μάθηση των μαθητών, το Φilhub σας προσφέρει την ευκαιρία να αναδείξετε τον καλύτερό σας εαυτό στον κόσμο της γνώσης και της παιδείας.

Ζαννής Κοντονάσιος
Φιλόλογος

Τι λένε οι συμμετέχοντες

Σοφία Χ.

Φιλόλογος

Σοφία Χ.

“Καταπληκτικό εκπαιδευτικό σεμινάριο το οποίο μου έδωσε εναλλακτικούς τρόπους βελτίωσης
της εκπαιδευτικής πρακτικής μου.”

Ιωάννης Τ.

Ιδιοκτήτης Φροντιστηρίου

Ιωάννης Τ.

“Ένα σεμινάριο που συνέβαλε αποτελεσματικά στο να βελτιώσω την παιδαγωγική μου ευαισθησία, την οργάνωση και τον επαγγελματισμό μου.”

Μαρία Π.

Καθηγήτρια Έκθεσης

Μαρία Π.

“Εξαιρετικός εισηγητής ο Ζαννής. Κατανοητός, με υψηλή μεταδοτικότητα, καταφερε να κρατήσει
αμείωτο το ενδιαφέρον μας καθόλη την διάρκεια του σεμιναρίου”

Φilblog

Συνεχίστε να διαβάζετε…

Καλωσορίσατε στο φilblog!
Στον κόσμο της γλώσσας, της ιστορίας και της λογοτεχνίας, το φilblog είναι η πύλη για να ανακαλύψετε εμπνευσμένα άρθρα, ενδιαφέρουσες απόψεις και χρήσιμες συμβουλές. Ετοιμαστείτε να εμπνευστείτε και να εμβαθύνετε στον κόσμο της γνώσης μαζί μας!

Φilblog

Συνεχίστε να διαβάζετε…

Καλωσορίσατε στο φilblog!
Στον κόσμο της γλώσσας, της ιστορίας και της λογοτεχνίας, το φilblog είναι η πύλη για να ανακαλύψετε εμπνευσμένα άρθρα, ενδιαφέρουσες απόψεις και χρήσιμες συμβουλές. Ετοιμαστείτε να εμπνευστείτε και να εμβαθύνετε στον κόσμο της γνώσης μαζί μας!

Το δυσμενές φαινόμενο του ρατσισμού στα Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας (Σχέδιο μαθήματος Α΄ Γυμνασίου)

γράφει η Μαρία Βηλαρά, φιλόλογος, Μ.Α., επιστημονική συνεργάτις   Στο παρόν σχέδιο μαθήματος, προβαίνουμε στη θεώρηση δύο κειμένων από το σχολικό εγχειρίδιο Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Α΄ Γυμνασίου, με κύριους άξονες

Ο αθλητισμός και οι Ολυμπιακοί Αγώνες τότε και τώρα (Σχέδιο μαθήματος – Β΄ Γυμνασίου)

γράφει η Μαρία Βηλαρά, φιλόλογος, Μ.Α., επιστημονική συνεργάτις   Το παρόν σχέδιο μαθήματος εκκινείται από μια γενική εισαγωγή περί του αθλητισμού και των, επίκαιρων φέτος, Ολυμπιακών Αγώνων, στην αρχαιότητα και

Go to Top